Колко всъщност знаете за т.нар. битка между двата пола. Какви са, ако има такива според вас, разликите между мъжете и жените?

Отговорете на изброените по-долу въпроси и вижте тълкуванието на отговорите в края. Ако искате наистина да оцените обективно собствените си знания, не ползвайте Google преди да сте отговорили – той наистина ще ви помогне и в този случай, но нека е след това.

1. Вярно или невярно: спрейовете, които съдържат синтетични феромони, които би трябвало да привличат другия пол, наистина работят?

2. Кой според статистиката прави по-редовно секс? Хората, които живеят сами или тези, които живеят по двойки?

3. Вярно или невярно: има научни доказателства, че мъжете наистина са по-умни от жените?

4. Вярно или невярно: странно, но жените, чийто ръст е под 1.60 м наистина ползват червен лак за нокти по-често от тези, които са по-високи?

5. Какъв процент от хората допускат, че биха могли да правят секс на работното място?
А. 5
В. 12
C. 34
D. 60

6. Вярно или невярно: жените понасят повече болка от мъжете?

7. Вярно или невярно: мъжете са по-сколнни да поемят рискове отколкото жените?

8. По колко гена се различават мъжът и жената?
А. 150
В. 4
C. 33
D. 78

9. Вярно или невярно: от емоционална гледна точка разводът е по-болезнен и се понася по-трудно от мъжете отколкото от жените?

10. Според различните допитвания частта от мъжкото тяло, която жените първо забелязват е:
А. косата
В. задните части
C. очите
D. ръцете

Вижте отговорите на следващата страница.

1. Невярно. Въпреки многобройните опити да бъде доказано обратното, на настоящия етап няма научни доказателства, че тези спрейове правят нещо повече от това да поизпразнят джоба ви.

2. Обвързаните с траен партньор. 75% от тях твърдят, че правят секс веднъж седмично, докато само 33% от живеещите сами твърдят същото.

3. Невярно. Жените доскоро изоставали на стандартните тестове за интелигентност: някога разликата стигала до цели 5 точки. В последните години резултатите се изравняват. И както е известно, съществуват противоречиви мнения доколко тези тестове измерват истински интелигентността.

4. Невярно. Току-що измислихме това твърдение.

5. В. Т.е. повече от 1 от 10 ваши колеги, отивайки до стаичката, понякога не се ограничават с това да си вземат кафе или да изпушат една цигара.

6. Невярно. Въпреки широко разпространеното мнение, че жените “носят” повече на болка, за това няма никакви доказателства. Напротив – едно скорошно изследване, публикувано в New Scientist показва, че прагът на чувствителност към болката при мъжете е по-висок.

7. Вярно. Данните от статистиката сочат, че при мъжете рискът от контузии и сериозни наранявания в резултат на инцидент е два пъти по-висок отколкото при жените. Лошата преценка и прибързаните решения най-вероятно играят решаваща роля за тази разлика. Как тогава е възможно мъжете да са по-интелигентни (виж отговор 3)? Ако намерите логично и доказано обяснение, вие ще сте първите.

8. D.

9. Вярно. Достатъчен брой изследвания вече са доказали това.

10. С. Ето защо винаги жените забелязват, когато мъжът “плъзне” поглед по гърдите им, дори да е за част от секундата.


Как да изчислите резултата си:

8 до 10 правилни отговора – Браво! Вие сте истински експерт по отношение на половете и сексуалността.

6-7 правилни отговора – Имате какво да учите, но резултатът съвсем не е лош.

5 или по-малко правилни отговора – Положението не е добро. Опитайте се да научите още нещо по въпроса – започнете с търсенето в Google. Или гледайте “Сексът и градът”.

Източник: здраве.bg