На 10 юни, от 11 часа, Вашите деца ще могат да бъдат с  операта - приказка „Козелът Сърдитко“.

Кой е Козелът Сърдитко, чиято слава не е много добра?

Той е клан - недоклан, той е дран - недодран, печен - недопечен, яден - недояден, рогата му – игличени, зъбите му – тесличени. Той успява да изплаши всички. Той успява да измами всички. Но както става в приказките, накрая си получава заслуженото и бива наказан. Помислихте, че историята е за някакъв зловещ звяр? Не, той е просто един хитър козел на име Сърдитко.

Приказка за това как измамата рано или късно бива разобличена и наказана. А дали козелът Сърдитко си взима поука, ще видите сами. Детската опера е написана от композитора Юли Дамянов с много настроение и фолклорни мотиви по народната приказка „Клан – недоклан“.

Музика Юли Дамянов
Текст Юли Дамянов и Юлия Кръстева

На 10 юни, в събота, от 17 часа Ви предлагаме за Вашите деца и за Вас „Мечо Пух“,   жизнерадостна детска опера по прочутата  в цял свят книга на А. А. Милн „Мечо Пух“ (според автора книгата  е предназначена не толкова за деца, колкото за детето във всеки възрастен).Mузиката е на  Андрей Дреников, а либрето на Юлия Кръстева. Стиховете са на  Юлия Кръстева, Нина Сивинова и Андрей Дреников.

Детски спектакъл с много настроение и усмивки, забавни приключения на Мечо Пух и неговите приятели – Зайо, Прасчо, Кенга, Ру, Бухалът, Йори, горски животинчета и приказни цветя.

Композиторът Андрей Дреников е написал увлекателна и жизнерадостна музика - това са мелодиите на героите, на веселите танци и ансамбли.

Динамичен, радостен и светъл, спектакъл с много настроение и удоволствие за деца и възрастни.

Вашите деца и Вие ще бъдете щастливи в чудния свят на Мечо Пух!