Всички сме се сблъсквали с този проблем: ябълките или марулите изглеждат спаружени и повехнали, въпреки че сме ги държали в хладилника.

За щастие има един страхотен трик, благодарение на който плодовете и зеленчуците се запазват хубави и свежи по-дълго.

Повечето видове плодове и зеленчуци се съхраняват най-добре в хладилник. Там обаче те често губят своя първоначален вкус и текстура.

Това може лесно да се поправи, като поставите на дъното на чекмеджето в хладилника неупотребявана гъба за миене на съдове. Може да са няколко, които да подредите една до друга.

Резултатът: влагата, която преди е била поета от плодовете и зеленчуците, сега ще бъде попита от гъбата. Така продуктите ще се запазят пресни и хрупкави много по-дълго! Тази хитрост е проста, стига човек да се досети.