Стотици студенти от цялата страна влизат в отбора на „Да изчистим България заедно“

25 август 2017 г., 15:14
168

Студентите с Йордан Йовчев и талисмана Зеленко. Снимка: bTV Media Group

На Шампионска закуска в рамките на летния университет в Албена талисманът на кампанията Зеленко призова над  400 студенти от цяла България да се включат в отбора на „Да изчистим България заедно“. С любимите спортисти на България Йордан Йовчев и Мария Гроздева  младежите направиха символична загрявка за деня на голямото почистване, което тази година за първи път ще е през есента – на 16 септември.

Яна Вангелова от Националното представителство на студентските съвети изрази своята увереност, че с активното участие на студенти от цяла България, кампанията ще постигне своята цел: „Нашият отбор е доста голям, така че се надявам да победим”.

За първи път тази година денят на голямото почистване бележи не финала, а началото на инициативата „Да изчистим България заедно“, а в края ѝ участниците в различни категории ще се борят за  титлата „Чиста игра”. Всяко изчистено и маркирано на картата място на 16 септември се брои за точка. Всяка добра практика, споделена на картата на кампанията, която елиминира боклука по интересен и различен начин след деня на голямото почистване,  също носи актив на състезателите. Основна цел е да се отбележат най-много зелени точки на картата на кампанията.

Тазгодишното издание на кампанията е подкрепено от рекорден брой частни дарители. Чували, ръкавици и гориво на стойност над 350 000 лева ще достигнат до всяко кътче на България в подкрепа на добрата кауза. „Това е ясно доказателство, че у нас се изгражда едно силно гражданско общество”, сподели мениджърът на кампанията Мария Лазарова в „Тази сутрин” по bTV.

Повече за кампанията: http://daizchistim.bg/za-kampaniqta/

Коментари