Колко вида шоколад познаваме? Досега три основни: млечен, черен и бял. Сега за първи път от 80 години насам, швейцарски майстори създадоха нов вид – „рубинен“ шоколад, розово-червен на цвят.  Можете да го видите ТУК.

Шведският шоколадов гигант Barry Callebaut казва, че използва „рубинени“ какаови зърна, за да създаде сладкарско изделие с „с нюанс на горски плодове и пищна гладкост“.

Новата разновидност, наречена „Рубин“ заради характерния червеникав нюанс е първият нов вид, създанен след белия шоколод през 30-те години на 20.век. Фирмата се надява той да се превърне в хит сред шокохолиците и младите ценители кулинари. Ароматът с нюанс на горски плодове идва от самите какаови зърна, а не от добавени изкуствени овкусители и ароматизатори.

„Това е нещо съвсем различно и умно. Освежаващо е и има лека, кремообразна текстура“ – казва Ангъс Кенеди, експерт в индустрията, пред The Sun.