Не се плашете от къмпингуването, ако имате деца. Къмпингът е рай за малчуганите. Всичко, свързано с такъв вид ваканция, за да тях е интересно и забавно. Разпъването на палатката заедно с мама и татко; общуването с другите деца, отседнали в един и същ къмпинг, груповите игри в боровата гора или плуването на плажа със съседчетата по палатка; импровизираните състезания; походите по горските пътеки са все дейности, които ще им оставят незабравим спомен.

А за да си гарантирате спокойствието и всичко да премине без стрес и напрежение, ето няколко полезни съвета.

1. Не се натоварвайте с твърде много багаж, а вземете само най-необходимото.

2. Носете чаршаф и одеяло за всяко дете (може да не им хареса да спят в спален чувал).

3. Носете памучна възглавница за всяко дете за добър сън.

4. Вземете нощна лампа, за да предотвратите напрежението при най-малките при заспиване, както и фенерче само за тях, за да се придвижват през нощта, ако поискат да дойдат до вашата палатка.

5. Ако носите с вас колела, задължително добавете каски и предпазни аксесоари, защото колоезденето в планината има свои правила. Между другото тези аксесоари са много полезни и ако решите да правите преходи в планината.

6. Добавете в багажа и играчки/игри, ако се случи да имате дъждовен ден.

7. Проверете прогнозата за времето, преди да тръгнете. Дъждът може да съсипе отдавна планираната ваканция. По-добре я отложете, това поне не е обвързано с хотел и настаняване.

8. Дайте на малките определени свободи, за да се почувстват те „големи“. Местата за къмпинг обикновено са добре защитени и далеч от пътя, така че може да не се притеснявате поне за това.

Продължава на страницата на Новите родители