Децата, които поглъщат бонбони и други подобни вкусотии всекидневно, може да станат агресивни, когато пораснат. Това предупреждава изследване, направено въз основа на данните от 17 500 души от 1970 British Cohort Study – проект, наблюдаващ родените през април 1970 г. бебета във Великобритания.

Изследователи от Университета в Кардиф са открили, че 69% от участниците, които проявяват склонност към насилие на 34-годишна възраст, са яли бонбони и шоколади почти всеки ден по време на своето детство. Д-р Саймън Мур, ръководител на екипа, заявява: „Любимото ни обяснение на този факт е, че като даваме постоянно сладки на децата си, ние ги лишаваме от възможността да се научат как да чакат за нещо, което искат да получат. Когато не са способни да контролират желанията си, те могат да възприемат по-импулсивно поведение, довеждащо до различни престъпни проявления”.

Естествено, не всички са съгласни с подобни резултати и някои хора наричат изследването „пълна глупост или много лоша първоаприлска шега”.