Авокадото се култивира за първи път в Южно Мексико преди около 10 000 години. В началото на 1900 г., авокадото често се е наричало "алигаторна круша". Най-известното предястие, приготвено от авокадо е гуакамоле. Основните съставки са авокадо, морска сол и лимонов сок. За първи път се приготвя в Мексико, а днес е час от международната кухня като предястие или салата. Foodpanda, разгледа няколко  различни вида гуакамоле.

  • Гуакамоле с магданоз. Ако не ви се намира авокадо, съвсем спокойно може да го замените с магданоз. Става също много леко и приятно предястие.
  • С печен чесън. Знаете, че чесънът е много полезен и е чудесна добавка към всяко ястие. Опитайте да пасирате авокадо със скилидки печен чесън.
  • Гуакамоле с много подправки. Ако обичате смесица от силно ароматни вкусове, то може да добавите спокойно кориандър и кимион.
  • Свежо гуакамоле. Нарежете на ситно авокадо, зелени чушки и домати, комбинирани със зехтин, лимон и кориандър. Размачкайте сместа, но не пасирайте, за да може да усещате парченца.