Колко пъти са ви наранявали, разочаровали, обиждали? Вероятно много. Толкова, че вече не ги броите. Сигурно всеки път си казвате „Никога повече“ и скоро отново допускате същата грешка – да се доверите на някого, да подадете ръка, да направите първата крачка.

И често след това всичко се повтаря.

Докога?

Докато сами не сложите точката. Но за себе си.

Трябва да простите. Да приемете, че човекът е просто такъв, какъвто е. Не от всеки можете да очаквате подкрепа и безусловно приятелство. Когато си дадете сметка, че си имате работа с лицемер и манипулатор, имате два избора: или да скъсате завинаги взаимоотношенията си с него, или да простите и да го приемете с недостатъците му, като винаги си имате едно наум и знаете какво да (не)очаквате занапред от него.

Понякога е възможно да се изпълните с толкова негативни емоции, които да ви попречат да продължите напред – желание за отмъщение, озлобление дори. Това не означава, че сте лош човек, а че вече чашата е преляла. Че човек, на когото сте имали пълно доверие, ви е предал. И това боли. Следователно трябва да научите своите житейски уроци.

От този момент нататък е време да помислите за себе си.

Не да забравите, но да простите, за да започнете всичко отначало. Да освободите душата си, да надмогнете болката и разочарованието, за да откриете собственото си щастие.