Продължава кандидатстването за регионалния журналистически конкурс Siemens CEE Press Award, организиран от Siemens AG.

Конкурсът се провежда за втора поредна година, като целта му е да отличи и награди най-добрите материали по актуални теми на съвремието ни. Тази година фокусът на Siemens CEE Press Award е „Дигитализация/Индустрия 4.0".

В конкурса имат право да участват журналисти от 11 страни от Централна и Югоизточна Европа – Словакия, Румъния, Унгария, България, Украйна, Хърватска, Словения, Молдова, Черна гора, Сърбия, Австрия, както и Израел. Основната цел на съревнованието е да насърчи общуването между медиите от региона и да спомогне за качественото медийно отразяване в областта на бизнес сферите, в които работи компанията.

Материалите за конкурса трябва да са излъчени или публикувани в периода 1 октомври 2016 г. – 15 август 2017 г. Това може да включва статии от печатни и онлайн медии, агенционни публикации, както и предавания, репортажи или други формати в електронни медии (телевизия и радио). Те трябва да отразяват темата „Дигитализация/Индустрия 4.0” в национален или международен контекст, като във фокуса на материалите може да бъде както дигитализацията на производството, навлизането на IoT и все по-засиленото взаимодействие между машини, IT системи и хора в индустрията, така и интегрирането на цифровите технологии в транспорта, енергетиката, сградните технологии и други ключови сфери на икономиката.

В материалите НЕ Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да се споменават технологии, концепции и решения на Siemens, но е важно авторите им да представят темата в дълбочина, ясно и аргументирано.

Крайният срок за кандидатстване е 15 август 2017 г. Материалите трябва да бъдат изпращани на имейл pressaward2017.bg@siemens.com или в централата на Siemens България на адрес: София, ул. „Кукуш” 2. Допълнителна информация за условията на конкурса може да намерите на следния link.

Получените материали ще бъдат оценявани във всяка страна от жури, което включва експерти, водещи журналисти и представител на Siemens. Победителите от отделните държави ще се класират за финалния кръг на състезанието, което ще се състои на 28 септември 2017 г. в Siemens City във Виена. Там трите най-добри журналистически материала от Югоизточна Европа ще бъдат наградени по време на галавечеря. Всеки от тримата победители ще получи чек за 1000 евро.