Формата на ноктите, дължината на пръстите, извивката на веждите… Всичко това издава много неща за личността ни. Има обаче и други части на тялото, които разкриват черти на характера. Например палецът. Както едно човешко тяло не си прилича с друго, така и начинът, по който държим палеца си вдигнат нагоре, е различен.

Вдигнатият нагоре палец (в знак на победа или одобрение) при някои стои изправен, а при други връхчето му повече или по-малко е извито навън. По положението, което заема, може да се съди за волята и темперамента на човек.

Прав палец

Ако палецът ви е изправен, означава, че сте прекалено сериозни. Понякога сте намръщени и лесно се дразните, друг път (за разлика от палеца!) целият свят ви е крив и тотално се вкисвате. В такива моменти ви е особено трудно да изразявате емоциите си. Въпреки това държите на ценностите в живота, включително на здравето и семейството си. Преследвате неотлъчно целите си и си държите на думата.

Крив палец

Ако палецът ви е крив, вие сте ексцентрични, донякъде неуравновесени и разпилени. Охотно споделяте мнението си с другите и нямате проблем да показвате чувствата си. Не ви е безразлично какво мислят околните за външността и поведението ви и сте чувствителни към негативни коментари. Прекарвате много време в грижа за външния си вид. Цените качествените маркови дрехи и не пестите средства за тях.