Непрекъснато чуваме и четем, че не трябва да правим това или онова. А когато сме отворени към света и позитивни е по-добре да мислим от другата гледна точка. Какво трябва да направим? Какво е редно да направим за себе си, за другите, за света около нас? Понякога с една малка крачка може да извървим дълъг път, който може да донесе много щастие на нас и на други хора около нас. Защо да не започнем да го правим още днес и сега.

1. Започнете да прекарвате времето си с правилните хора. – Това са хора, които ви забавляват, които ви обичат и хората, които ви окуражават да се развивате по здравословен и вълнуващ начин. Именно тези хора ще ви накарат да се почувствате по-живи, а не само да ви поздравяват за това, което сте в момента, а и да ви подкрепят и окуражават да бъдете такъв какъвто искате.

2. Изправяйте се очи в очи с проблемите си. – Това не са проблеми, които ви определят, но е важно да разберете как реагирате на тях и се възстановявате от последствията. Проблемите няма да изчезнат, докато не вземете мерки. Направете каквото можете, когато можете и приемете това, което сте направили. Всичко се състои в малките стъпки в правилната посока, сантиметър по сантиметър. Тези на пръв поглед миниатюрни крачици са толкова важни за цялостния път, който трябва да извървите.

3. Започнете да бъдете честни със себе си. - Бъдете честни за това, което е правилно, както и за това което трябва да се промени. Бъдете честни за това, което искате да постигнете и което искате да бъдете. Бъдете честни с всеки аспект от живота си, винаги. Защото вие можете да разчитате само на себе си. Вникнете дълбоко в душата си, за да откриете това което сте в действителност. След като го направите, вие ще имате по-добро разбиране за това къде се намирате в момента и как сте стигнали до тук и вие ще бъдете по-добре подготвени, за да установите къде искате да отидете и как да стигнете до там.

4. Направете собственото си щастие първи приоритет – Вашите нужди имат значение. Ако не се цените, ако не се грижите за себе си и не се придържате към себе си, вие сами се саботирате. Помнете, че вие можете да се грижите за себе си докато се грижите за хората около вас. Когато обаче задоволите собствените нужди, чак тогава ще бъдете по-способни да помогнете на онези, които най-много се нуждаят от вас.

5. Започнете да бъде себе си, истински и гордо. – Опитвайки се да бъдете някой друг губите същността си. Бъдете себе си! Прегърнете човека, който е във вас, който има идеи, сили и красота като никой друг. Бъдете човека, който познава себе си – най-добрата версия при най-добрите условия. Преди всичко бъдете верни на себе си и ако не можете да вложете сърцето се в това, с което се занимавате, тогава започнете да се занимавате с нещо друго.

6. Започнете да забелязвате и да живеете в настоящето. – Настоящият миг е истинско чудо! Точно сега е единственият момент, който е отреден за вас. Точно сега е животът. Така че спрете да мислите колко великолепни ще са нещата в бъдеще. Не се тормозете какво сте направили в миналото. Научете се да бъдете „тук и сега” и се насладете на живота докато се случва. Оценете света колко е красив точно в този момент.

7. Започнете да се учите от грешките си. – Добре е да има грешки, те са трамплин за напредък. Ако не се проваляте от време на време значи не се стараете достатъчни и не се учите. Поемете риск, паднете, а след това станете и опитайте отново. Отдайте значимото на това, че работите върху себе си – опитвате се, учите се, израствате и се подобрявате. Значими постижения почти винаги се постигат след дълъг път на неуспехи. Една от „грешките”, от които се страхувате, може да ви доведе до най-голямото ви постижение.

8. Станете по-учтиви към себе си. Ако имате приятел, който ви говори по същия начин, по който и вие от време на време си говорите, колко дълго ще позволите на тази човек да ви бъде приятел? Начинът, по който се отнасяме към нас самите, поставя стандарт за околните. Трябва да обичаш това, което си, иначе никой друг няма да те обикне.

Прочетете целия текст в Мениджър Нюз.