В горещината силните аромати по-скоро дразнят околните и не правят добро впечатление. Особено в края на работния ден, ако сме се парфюмирали обилно. Да не говорим да смесването на ароматите при изпотяване.

Има обаче начин да ухаем приятно и това да продължи цял ден. Въпреки високите температури навън. За да не прекалим, е достатъчно да пръснем облак и да „влезем“ в него.
Ето още няколко съвета как да нанасяме парфюма, които може да са ви от помощ.

В облака. Нужно е пулверизаторът да се натисне не повече от два-три, максимум 4 пъти. След това буквално да се „вмъкнем“ в ароматния облак. Той е наситен с микрочастици, които полепват по дрехите и косата, а нежният аромат се запазва за дълго.

Върху дрехите. Напръскайте малко парфюм в някоя част на дрехата си. Тя трайно съхранява аромата.
Качествените парфюми не оставят петна и не цапат тъканите. 

На връхчетата на косата. Когато на вън е много горещо, по връхчетата на косата може да нанесете парфюм на маслена основа. Достатъчни са само 2-3 капки.

Под лъчите – внимателно. През лятото, особено когато сме под слънчевите лъчи, трябва да сме много предпазливи с парфюми на спиртна основа. Ако се напръскаме по врата или зад ушите, има реален риск от пигментация. Някои парфюми съдържат етерично масло от бергамот както и други съставки, които в комбинация с UV-лъчите могат да доведат до пигментация. Това е така нареченият берлок дерматит - явяват се кафеникави петна в зоната зад ушите или в гънките на ръцете, където парфюмът е потекъл по кожата.  

Парфюмът не бива да заменя дезодоранта. Одеколони и парфюми не бива да се използват като дезодорант. Кожата под мишниците е по-нежна от тази в други части на тялото. Ако там пръскаме парфюм, това е най-прекият път към алергии и раздразнения, които могат да имат трайни последици.

Не е нужно да държите парфюмът в хладилник.  През лятото флаконът на парфюма не е нужно да стои в хладилника, дори навън да е много горещо.
Нещо повече. Ако го оставите в хладилника, има риск да прекалите, когато се парфюмирате след това,  защото в първия момент ароматът  не се усеща.  Той постепенно се засилва и в един момент може да стане прекомерно силен.
За да запазим любимия си парфюм по-дълго е добре да го пазим от пряка слънчева светлина. Тя рязко влошава качествата му.

Новите родители