70-годишен американец, заразен с коронавирус и хоспитализиран за два месеца в болница в Сиатъл, бе изненадан да получи фактура от 181 страници на обща стойност над милион долара. Историята, разказва френският „Фигаро“, позовавайки се на публикация в „Сиатъл Таймс“.

Майкъл Флор бил приет на 4-ти март в Шведския медицински център Исаква в Сиатъл. Той остава там 62 дни и е толкова близо до смъртта една вечер, че сестрите му придържали телефона, за да се сбогува със съпругата си и двете им деца. Той обаче се възстановява и е изписан от болницата на 5-и май под аплодисментите и възгласите на медицинския персонал.

Сърцето му обаче „почти спря за втори път“, когато получи дълга сметка от 181 страници и обща сума от 1 222 501,04 долара, пише ежедневникът, цитиран от БГНЕС.

Фактурата описва подробно грижите, които са били полагани за лечението му, както и стойността им: 9736 долара на ден за стаята в реанимация, близо 409 000 долара за превръщането й в стерилна стая за 42 дни поради заразността от коронавируса, 82 000 долара за използване на респиратор за механична вентилация в продължение на 29 дни и 100 000 долара за грижата „последен шанс“, когато състоянието му с опасност за живота е ангажирало лекарите в продължение на два дни.

„Хвърлили са всичко, за да ме спасят“, обяснява Флор. Общо са описани близо 3000 позиции или около 50 на ден. Сега Флор разчита на разбирателство между болницата и застрахователите. Конгресът отпусна 100 милиарда долара за болниците, които се борят със заразата. Според застрахователи обаче всичко може да струва и 500 милиарда.

Източник: Мениджър Нюз