Крокодилско

Определено не е от по-конвенционалните местни ястия. Комбинира вкус на пилешко и рачешко. Яде се в Австралия и Югоизточна Азия.

Биволски тестиси

Панирани и сервирани като бърза храна в американския Запад и Западна Канада.

Казу Марцу

Екстремен вид сирене, приготвено от овче мляко. В него се съдържат живи ларви. Произход - Сардиния.

Тъпоклюна кайра

Тази птица е защитена в някои страни, а в други като Исландия се яде като деликатес.

Отлежали яйца

Китайците ги запазват в специален разтвор в продължение на месеци. Жълтъкът позеленява, а белтъкът става тъмно кафяв. Миризмата пък е доста силна.

Червей Мопане

Доста голям и сочен червей, видът Мопане се приготвя с чили, домати и чесън. Консумира се в Южна Африка.

Пържена гърмяща змия

Ястие, традиционно за югозападните американски щати. Месото се одира от костите и се пържи. Има вкус, сходен с жабешките яйца.

Нсенене

Това е вид скакалец в Уганда, пържи се в собствена мазнина и се сервира с лук.

Месо от кит

Обработено на грил или дори сурово, то се яде в Скандинавските страни и Япония.