18 от най-странните деликатесни ястия, които може да опитате по света
Цените ли вкусната храна? А искате ли да опитате нещо наистина различно? Design Taxi ни предлага кулинарна разхода из някои от най-странните блюда, които могат да ви сервират по света.
Супа от костенурки
Тя се приготвя от определени видове костенурки с по-мека черупка и се счита за деликатен с Китай и Източна Азия.
Хакарл
Исландското национално ястие се прави от вид акула, която е оставена да ферментира в продължение на месеци, а след това се суши.
А Пинг
Това е пържена тарантула, сервирана с черен пипер. Става популярна при глада в Камбоджа през 70-те години, а днес е деликатес.
Сурстрьоминг
Херинга, оставена да ферментира почти до разлагане, която има ужасна миризма. Консумира се в Швеция.
Сурово конско месо
С малко мазнини и калории, то се поднася като част от порция суши в Япония.
Жабешки бутчета
Пържени или печени, те вървят с гарнитура от чесън. Имат вкус на пиле и са популярни във Франция.
Фугу
Едно ястие, с което рискувате живота си, тъй като този вид риба е изключително отровна. Готвачите трябва да имат специална подготовка.
Каш
Ястие от сварени кравешки крака и глави, сервира се с вид хляб и чаша водка. Консумира се в Близкия изток.
Смрадливи главички
Името е противно, но зад него се крият оставени да ферментират рибешки главички и вътрешности, най-често от сьомга. Яде се от индианците в Аляска.