Цените ли вкусната храна? А искате ли да опитате нещо наистина различно? Design Taxi ни предлага кулинарна разхода из някои от най-странните блюда, които могат да ви сервират по света.

Супа от костенурки

Тя се приготвя от определени видове костенурки с по-мека черупка и се счита за деликатен с Китай и Източна Азия.

Хакарл

Исландското национално ястие се прави от вид акула, която е оставена да ферментира в продължение на месеци, а след това се суши.

А Пинг

Това е пържена тарантула, сервирана с черен пипер. Става популярна при глада в Камбоджа през 70-те години, а днес е деликатес.

Сурстрьоминг

Херинга, оставена да ферментира почти до разлагане, която има ужасна миризма. Консумира се в Швеция.

Сурово конско месо

С малко мазнини и калории, то се поднася като част от порция суши в Япония.

Жабешки бутчета

Пържени или печени, те вървят с гарнитура от чесън. Имат вкус на пиле и са популярни във Франция.

Фугу

Едно ястие, с което рискувате живота си, тъй като този вид риба е изключително отровна. Готвачите трябва да имат специална подготовка.

Каш

Ястие от сварени кравешки крака и глави, сервира се с вид хляб и чаша водка. Консумира се в Близкия изток.

Смрадливи главички

Името е противно, но зад него се крият оставени да ферментират рибешки главички и вътрешности, най-често от сьомга. Яде се от индианците в Аляска.