Представяме ви 15 брилянтни съвета, които ще ви помогнат да поддържате дома си винаги чист.

Още по-хубавото е, че са съвсем прости.

Доверете ни се – проверили сме всеки един от тях, а резултатът е повече от задоволителен.

Тостер

С помощта на стара четка за зъби може да изчистите всички трохи в тостера.

Дъски за рязане

Комбинацията от сол и лимони е много добро средство за почистване на дървени дъски за рязане. След като сте се посолили дъската, избършете солта с лимон, разрязан на половина и изплакнете с гореща вода.

Матраци

С времето всички матраци се замърсяват. За да изглеждат като чисто нови, просто ги поръсете със сода за хляб, оставете за няколко часа и след това минете с прахосмукачка. Всички следи от прах и миризми ще изчезнат. Може да приложите този метод и за почистване на стар диван.

Картини

Лесно може да почистите картини с помощта на геврек, нарязан на половина, както и много други продукти от пекарната. Избършете картината внимателно с половината геврек. Изчеткайте ако има трохи.

Микровълнова печка

Изстискайте малко течен сапун върху влажна гъба, а след това разпенете. Поставете гъбата в микровълновата, включете на най-слабата степен в продължение на 30 секунди. Отворете вратата и избършете микровълновата отвътре. По този начин, почистването на микровълновата е не само много по-лесно, но и всички нечисти миризми и микроби остават в гъбата.

Щори

Почистването на щорите е трудоемко. Малко хора знаят, че всъщност може да използвате стар чорап за почистване на отделните щори с минимален разход на усилия.

Дрехи

Лесно може да се отървете от мазни петна по дрехите, като използвате отчупен тебешир. Просто потъркайте петното с тебешира. В рамките на няколко часа тебеширът напълно ще абсорбира мазнината. Този метод е най-ефективен за пресни петна.