Заради коронавируса културният, спортният и въобще животът замря: отложиха музикалния фестивал Coachella, NBA прекрати сезона, дори Олимпийските игри се отложиха за догодина.

Някои полезни насоки в организацията на живота, предлагат специалисти.
Целта е да се намали стреса, а ежедневието ни да се насити с полезни, разумни и най-вече забавни неща.

Пазарувайте възможно най-рядко

По време на карантина пазаруването и всяко излизане от дома ни излага на риск. Затова реорганизирайте така домакинството, че да пазарувате възможно най-рядко – 1 път седмично. Без да се презапасявате, направете разумен избор на трайни, пакетирани храни и консерви, които вашето семейство обичайно харесва и консумира.
Тези, които имат възможност, могат да се възползват от пазаруване онлайн.

Посетете големите световни музеи виртуално

Може да се насладите на шедьоврите на изкуствата и от креслото в къщи. Такава възможност има за: Британския музей, музея Гугенхайм в Ню Йорк, музея Орсе, музея за съвременно изкуство Сеул, музея на Ван Гог в Амстердам, галерията Уфици и други.
Всички те предоставят подробна информация за експонатите си.

Отделете време за вашето хоби

Най-накрая имате достатъчно време за любимото си занимание. Ако нямате хоби – сега е моментът да се насочите към нещо, което винаги сте искали да пробвате. Развихрете фантазията си – може да рисувате, да се научите да свирите на китарата на сина си, да пробвате 3D-моделиране, бродерия, гоблени ... и каквото се сетите.