Ново предизвикателство излезе наскоро в испанския TikTok - Skull Breaker Challenge (skull breaker – разбиващо главата). Както може да се досетите от названието на играта тя тласка подрастващите към глупава и жестока закачка, която намери последователи в цял свят, но често завършва в спешните отделения на Бърза помощ, пише The Daily Mail

Играта тръгва от Испания, където двама ученика правят клип как те уж случайно прилагат шега на нищо неподозиращ младеж. Предлагат му заедно да подскочат. Тримата застават един до друг и скачат, а двамата, които са от страни, подсичат краката на този, който е в средата. Резултатът от тази „закачка“, е падане с тежки и опасни последици. Тъй като той не успява да омекоти удара, при падането наранява глава, врат, чупи китка .. .

В САЩ след участие в Skull Breaker Challenge в болница попадат двама младежи с тежки наранявания. А една от американските майки пуска пост във своя фейсбук и плашеща снимка на своя син от болницата. След подобна игра той пада по лице на асфалта.


Снимка: фейсбук

Момчето е с шевове на главата, освен това има избити 2 предни зъба и сериозни разкъсвания на устата.

Лекарите предупреждават, че подобни игри могат да са фатални: този вид падания могат да доведат те само до насинявания и хематоми, но и опасни счупвания на черепа, чупене на шийни прешлени, гръбнак, тежки сътресения на мозъка с опасна последици – изпадане в безсъзнание и дори парализа.

Вирусното разпространение на играта плаши родители от цял свят. Те започват да разпространяват предупреждения в социалните мрежи, за да разкажат за опасността.

Говорител на TikTok коментира, че "безопасността на потребителите на платформата е основен приоритет“. Той допълни, че видеоклиповете с предизвикателството за чупене на черепи ще бъдат заменени с такива за "спасяване на черепи", където децата просто скачат без да извършват опасния удар. Въпреки това обаче подобни видеа стават хит в мрежата и са споделяни от хиляди младежи, а модата на такива опасни предизвикателства, каквито са и селфитата от високи сгради или "чупенето на черепи", трудно може да бъде спряна. 

Източник: Новите родители