Когато двама души се готвят да живеят заедно, това е голяма стъпка, предизвикателство и същевременно тръпка и радост. Това е сериозен етап в съвместния ви живот и определено ще се отрази на емоционалното ви състояние. Затова е важно да сте подготвени. Ето за какво е важно да поговорите с партньора си ,преди да предприемете тази важна стъпка:

1. Дългосрочни планове.

Преди да заживеете заедно с половинката си, е добре да обсъдите дългосрочните си планове, кой как вижда бъдещето си - за себе си и съвместно. Дори да ви се струва, че е прекалено рано за подобен разговор, важно е да го проведете, за да не се окаже после, че сте на съвсем различна страница. И двамата трябва да знаете накъде отива връзката ви и какво да очаквате от нея. С други думи, отговорете си на въпросите планирате ли да се ожените например и да имате деца.

2. Пари.

Финансовият е един от най-важните въпроси в една връзка. Може и да си повтаряте, че любовта е най-важна, но рано или късно парите и битовизмите навлизат в отношенията ви и е добре да знаете предварително какво да очаквате. Една от най-честите причини за развод е именно финансовият фактор в едно семейство. Затова е много важно да познавате навиците на човека отсреща – дали е тип спестовник или обича да пръска пари за ненужни вещи. Също е важно да обсъдите дали ще имате общ или индивидуален бюджет – особено ако двамата имате драстично различни доходи.

3. Отговорности по домакинството.

Освен ако единият от вас не е вманиачен по чистенето например и държи да върши тази работа сам, е важно да обсъдите кой какво би могъл да върши вкъщи. Добра идея е да си направите списък със задължения – кой ще готви, кой ще мие чиниите, кой ще чисти, кой ще пазарува, кой ще изхвърля боклука и т.н., като, разбира се, можете да се редувате, ако прецените. Може и да ви звучи глупаво, но рано или късно това може да се превърне в повод за семеен скандал, така че защо да не си го спестите?

4. Домашни любимци.

Поговорете си дали имате намерение да си вземе домашен любимец. Не, не всеки е привърженик на тази идея и обича животни вкъщи. Така че определено не се подразбира, ако случайно си мислите така. Особено ако единият е израснал с космат приятел, а другият никога не е имал, бъдете сигурни, че ще бъдете на различно мнение по този въпрос и тогава е важно да проверите дали можете да постигнете някакво споразумение и кой от двама ви е готов да отстъпи.