В началото на всяка нова година човек прави своята равносметка за изминалата, както и си дава обещания за предстоящите 365 дни. Какви са обещанията, които най-заклетите пътешественици дават на себе си и околните, разказват от eSky.

1.Да пътувам повече! Обикновено околните казват: „Повече?! Това възможно ли е?“, но за пристрастения към пътувания човек, местата, които посещава, никога не са достатъчно. Той иска още, и още, и още…

2. Да отделям всеки месец определена сума за пътувания и тя да е по-голяма от заделяната предната година. На пътешественика винаги му се иска да спести повече пари за своя фонд „Пътуване“. И въпреки че близките му се опитват да му обяснят, че не всички спестявания трябва да се инвестират само в самолетни билети и хотелско настаняване, истинският пътешественик е убеден, че няма по-хубав начин да изхарчи парите си.

3. Да посетя места, на които не съм бил, да не повтарям дестинации, които вече съм посетил. За травел маниака да се връща на едно и също място отново и отново си е чиста загуба на време и средства – та нали вече е бил там? 

4. Да не ползвам годишния си отпуск, просто защото имам нужда да си почина и да си полежа вкъщи! За пътешестващия взимането на почивка трябва да е много добре планирано и винаги свързано с екскурзия! И колкото и да се опитвате да го убедите „Вземи си 2 дни, за да си починеш, изглеждаш уморен!“ – той няма да се поддаде.

5. Да посрещна различно Нова година на някое топло и екзотично място. Рано или късно заклетият пътешественик сбъдва мечтата да посрещне Нова година без студ и сняг, а бос, на плажа, сред палми и екзотични коктейли.