Понякога ни се иска да се похвалим с нещо хубаво, което ни се е случило – от една страна, за да споделим радостта си с хора, на които държим; от друга – за да изтъкнем постиженията си. Само че не си даваме сметка, че не всеки човек е доброжелател. Ако сте суеверни, вероятно имате едно наум, че е възможно да урочасат успехите ви, и по-добре да си мълчите. Ако обаче не сте, вероятно не се замисляте за реакцията на хората срещу себе си и без да искате, е възможно да си навлечете повече негативи, отколкото позитиви.

Затова помислете добре и се опитайте да се поставите на мястото на човека отсреща, ако ви се прииска да се похвалите за следните неща:

1. Повишаване на заплатата.

Една много деликатна тема. Съветваме ви изобщо да не споделяте с приятелите си в точност каква е заплатата ви и колко често я повишават. Почти сигурно е, че можете да си навлечете завист и това да се отрази на взаимоотношенията ви с тези хора. Най-вероятно ще си кажат, че не вършите кой знае какво. Още повече ако техните доходи са под вашите, е почти сигурно, че едва ли ще срещнете искрена радост.

2. Снимки на деца и животни.

Ако сте от хората, които заливат социалните мрежи със снимки на децата и домашните си любимци, най-добре е да спрете или да намалите темпото. Вероятно отдавна сте станали досадни за повечето си приятели и отминават с досада поредната снимка на дребосъците.

3. Любовния си живот.

Никой не обича да слуша за страхотния секс, който правите, или за невероятната любов, която споделяте с половинката си. Ако се обичате с партньора си, това си личи и не е нужно да описвате в подробности каквото и да е.

4. Луксозния автомобил.

Няма как да скриете новата си кола, но не наблягайте на цената й. Особено ако сте я закупили нова. По-добре променете темата или се дръжте така, сякаш не е нищо особено. Никой не обича да му навират в лицето скъпи придобивки -  особено ако той самият не може да си ги позволи, а има голяма нужда.

5. Всякакви скъпи придобивки.

От нов телевизор, през нов телефон до маркови маратонки. Не казваме да криете от приятелите си, но нека не е тема на разговор. Не задълбавайте в материалните си притежания и още по-важно – избягвайте да говорите кое колко струва. Със сигурност ще си навлечете негативна енергия, насочена право срещу вас.