Всеки иска да направи промени в живота си, но малко хора знаят как да ги осъществят в действителност и как да поддържат желаното състояние дълго време.

На тези въпроси ще се опита да ни отговори в следващите редове най-известният и уважаван американски експерт по самоусъвършенстване Тони Робинс.

Тони Робинс е човек, който оказва влияние върху повече от 50 млн души от над 100 страни по света чрез своите книги-бестселъри, семинари, видео курсове и публични изказвания. Той е специалист по лайф коучинг, бизнесмен и филантроп. Списание Forbes го постави сред "Стоте най-влиятелни знаменитости на света".

Сред хората, допитвали се до съветите му са много известни личности и политици като Доналд Тръмп, Дона Карън, Хю Джакман, Опра Уинфри, Ал Гор.

Започвайки с изследването на Невро-лингвистичното програмиране (НЛП), Тони Робинс продължава да изработва свои, собствени методи за самоусъвършенстване.

Вижте основните теми, залегнали в книгата му "11 урока за постигане на успех".

Урок 1: Чувствате се депресирани? Как да промените това?

Ако сте били в състояние, в което дори нямате желание да направите опит да промените нещо, това означава че сте в положение на т.нар. "заучена безпомощност". Постоянно имате това чувство, свикнали сте единствено да се мислите за безпомощни и неспособни да се справите. Често причината за това е неуспехът от предишния опит.

Запомнете: Между миналото и бъдещето няма знак за равенство! Важно е НЕ това, което беше вчера, а това което правите в момента. Доста хора погрешно се опитват да влязат в бъдещето като използват за ориентир огледалото за обратно виждане. Понякога това е добра идея от гледна точка на рутинни задачи, но в повечето случаи и особено в състоянието, за което споменахме, това никак не е добра опция за вас!

Урок 2: Неуспехът не съществува

Начинът, по който се справяме с нашите провали, ще промени в много по-голяма степен живота ни, отколкото всички други наши действия.