Ако искате да попълните гардероба си с актуални за есенно-зимния сезон дрехи, почерпете вдъхновение от изброените по-долу модели. Така ще преминете през студеното годишно време стилни и елегантни.

Не е необходимо да подменяте целия си гардероб, ако искате да сте в крак с модните тенденции за предстоящия есенно-зимен сезон. Достатъчно е да го освежите с  няколко актуални акцента и така да докажете колко сте стилни. Искате ли да разберете какво е модерно за сезона и най-вече как да комбинирате отделните части на облеклото? Ние подбрахме за вас най-важните модни тенденции за есен/зима 2018-2019.

Ето кои са модните тенденции за есен/зима 2018/19

Бъдете честни: есенно-зимната мода винаги доставя удоволствие! Защото щем-не щем сме принудени да навличаме няколко ката дебели дрехи за разлика от лятото, когато ходим по-разголени. Това значително разширява избора, освен това всеки ден можем да изглеждаме различно, комбинирайки умело отделните части на облеклото. Тук ще ви запознаем с актуалните тенденции в цветовете, платовете, кройките и десените на есенно-зимните дрехи и аксесоари.

Без кои материи не можем да минем?

Рипс, туид, коприна, деним, кадифе, кожа и сатен са абсолютният хит при платовете за есенно-зимния сезон: разнообразието е голямо. Най-вече модерната каубойска визия може да се постигне с хитроумен микс от материи. Туидът се използва предимно за класически костюми и блейзъри тип Шанел. Блестящата гладка кожа е най-актуалният материал, например за изработката на обувки, чанти, якета или панталони. А джинсите така или иначе никога не излизат от мода. Но трябва да полагате специални грижи за тях, за да не загубят здравината и цвета си. Специалистите съветват моделите от суров деним да не се перат в перална машина най-малко шест месеца. Особено подходящо е през есента и зимата просто да ги оставяте да се проветряват навън – студеният въздух бързо премахва миризмите и унищожава бактериите, а вие щадите материята на панталона и пестите вода!  

Какви връхни дрехи са модерни?

Категорично XXL! Сега са модерни извънгабаритните якета и палта, които стигат почти до петите и в които изглеждате така, сякаш сте облекли 1-2 номера по-голяма дреха. Вечна класика са късите пухени якета, вталени или със свободна кройка. Комбинирайте небрежно-елегантни възголеми блейзъри, обемни пелерини и палта от изкуствена кожа.

Кои са най-модерните цветове през този сезон?

Разбира се, продължава да е в сила актуалният цвят на 2018, който е ултравиолетов. Модерни са също така крещящочервеното, тъмночервеното, блатистозеленото и всички нюанси на зеленото със синкави оттенъци. Впрочем: така нареченият Color blocking  (контрастна комбинация от два или повече ярки цветове в един комплект) от 80-те години се връща на мода! Затова спокойно може да бъдете по-смели, когато съчетавате цветовете.

Кои десени са задължителни?

Преди всичко каретата са задължителен моден акцент за сезона есен/зима 2018-19.Но животинските мотиви също преживяват ренесанс. Ако в гардероба си имате рокли, блузи и пуловери във фолклорен стил, трябва да знаете, че и тези дрехи са много актуални - виждаме ги както в магазините, така и на модните подиуми.

Кои аксесоари показват усет към модата?

Широките колани са все така предпочитани, но малките парти колани от кадифе или кожа също са интересен избор. Освен това сега са много модерни големите шалове с ярък десен и биещи на очи шарки.

Цветелина Велчева по материали от Freundin