Мечтите движат света и дават посока на живота ни.

Ако не мечтаем, спираме да живеем. Значи вече сме се предали и отказали.

Мечтите са дори по-красиви, преди да се сбъднат. Представяме си събитията по най-вълшебния начин, което ни дава криле.

Психолозите са доказали, че процесът на мечтаене стимулира отделянето на ендорфин и допамин в организма. Ендорфините са естествените болкоуспокояващи в организма. Те се произвеждат от хипоталамуса и хипофизната жлеза в отговор на болка или стрес.Приемат се за вид невротрансмитери (а в някои случаи се смята, че са и хормони), които действат върху опиатните рецептори, за да облекчат болката и да насърчат чувството на удоволствие.

Производството на ендорфини в човешкото тяло се осъществява в мозъчните клетки - неврони.

Достатъчно е да имаме мечта и да мислим активно за нея, и ендорфинът започва да се отделя в организма ни, защото изпитваме усещане на задоволство и щастие.

Допаминът от своя страна не е просто хормон на удовлетворението, той е естествен източник на радост от постигнатото. Той насърчава хората да откриват и постигат, да търсят нови източници на радост и удовлетворение. Всичко, което ни носи задоволство - любимо хоби, успех на работа и всяка друга положителна за нас дейност - стимулира производството на този хормон и ни тласка към откриване на нови източници на удоволствие и радост.

Мечтите са здраве. Те са причина да се събуждаме сутрин, да не губим усмивката си.

Мечтите никога не се пенсионират.

Щастието ни – също.