Gallery
Скъпи предмети

Безусловно ви се иска да дадете на своето дете всичко най-хубаво и да вложите в неговия бит колкото се може повече, но за мъничето често е все едно колко струва този или онзи предмет в интериора и дали онази ваза е донесена от Италия. А да чува постоянно „Внимавай, да не се счупи“, „Не скачай на дивана“, „Гледай да не надраскаш паркета“ и прочие забрани е вредно за детето.

Детската е "жива", пълна с веселие, радост и спокойствие, а не музей на скъпите вещи – и без друго нейния интериор се сменя често.

Снимка: Guliver / iStock

Gallery
Приказна декорация

От известно време се налага стереотипът, че всички момичнца мечтаят да живеят в розов свят, като принцеси, а всички момчета – в пиратски или космически кораби. Но дали подобен интериор име от полза? По-скоро не, твърдят психолози, и обясняват защо: тематичното обзавеждане потиска фантазията на детето, което по принцип със силата на своето въображение може да превърне своята стая в космическа ракета или в подводно царство.

Дайте им възможност да решат сами как да изглежда тяхното лично пространство и да изпълнят своите мечти. Нали не искате хлапето ви да живее сред декорация като в спектакъл?

Снимка: Guliver / iStock

Gallery
Хлъзгав под

Ако в детската няма меко покритие на пода, много родители настилат малки килими и подложки, които не се плъзгат, защото по време на игра детето може да се спъне и да се удари при падането. Самият под и хубаво да има мека и леко грапава настилка.

Идеалният вариант за избор на пода в детската са натурални материали – паркет, балатум или корк.

Снимка: Guliver / iStock

Gallery
Люлки и въжета

Ако сте решили да направите ъгъл за физическа активност в стаята на рожбата си, вероятно ще монтирате шведска стена, люлка или ще сложите въжета, баскетболен кош... Тогава помислете за специална повърхност, която да постелете на пода, за да няма контузии.

И дори след тези предпазни мерки, по-добре е да махате всички опасни спортни атрибути, когато детето е само вкъщи.

Снимка: Guliver / iStock

Източник: Новите родители

Gallery
Балкон

В стаята на детето има тераса? Направете всичко възможно да го преместите в друга стая, без балкон. Дори този с висок парапет е опасен и предизвиква маса неудобства.

Първо - увеличава риска малкото да не се надвеси.

Второ – често балконите са превърнати в склад за ненужни и потънали в прах вещи, които хлапето с радост ще изследва, и трето – докато си играе, то може да хвърли нещо към минувачите. Може би си спомняте това от вашето детство...

Снимка: Guliver / iStock