Хавана често е наричана „Париж на Карибите“ заради красивата си архитектура, завладяващите гледки и бурния нощен живот. Нов елемент в града я доближава още повече до това определение – местен жител създаде реплика на прочутата Айфелова кула.

4-метровата реплика, проектирана от ковача Хорхе Салгадо, осветява южния квартал „Аройо Наранхо“ в кубинската столица, пише „Ройтерс“. 52-годишният мъж никога не е бил в Париж, но е придобил представа за конструкцията от филми и снимки. Първоначалната идея е тя да служи като импровизирана антена, с помощта на която синът му да улавя Wi-Fi сигнала от близкия парк.

Това обаче така и не се случва, след като страната въвежда мобилна интернет връзка, преди Салгадо да завърши устройството. „За да направя собствената си кула, синът ми изтегли планове, модели, снимки и други детайли чрез интернет. Установих, че оригиналната е изградена парче по парче, така направих и аз“, коментира той и добави, че е използвал старо желязо и халогенни фарове от автомобили за проекта, който в момента е разположен на покрива на семейния му дом.

Източник: Мениджър Нюз