Сутрин е. Алармата упорито не престава да звъни, навън е още почти тъмно, а цялото ви тяло копнее за още няколко сладки мига - или часове - под топлите завивки, пише Express.

За съжаление ви се налага да ставате, защото ежедневието не търпи отлагане.

Ако принадлежите към силния пол, вероятно малкото и доста ценно време, с което разполагате, се поделя между чашата топло кафе и сутрешното бръснене. Благодарение на новаторска идея обаче вече спокойно може да пропуснете кафето, да спечелите още малко време за себе си и въпреки това да напуснете дома освежени и заредени с енергия.

Това е така, защото на 43-годишният изобретател Стан Адес му е хрумнало, че може да създаде пълен с кофеин крем за бръснене, който да даде на трудещия се човек сутрешната енергийна инжекция.

Работейки заедно с химик, Адес успява да вкара доза кофеин в крем за бръснене, която след това се абсорбира от кожата. Освен това резултатите показват, че кофеинът помага да се намали зачервяването на кожата, което понякога съпровожда бръсненето, както и поддържа тъканта здрава.

Приливът на енергия идва около 5 минути след като се използва продукта.

Във всяка тубичка има около 50 милиграма кофеин, което е средното количество от веществото в чаша кафе. Производителят предлага крема в удобна опаковка и с размери, които го правят подходящ за използване на път. Целият комплект, който включва и афтършейв, струва 7.99 долара.

А вие бихте ли си го купили?