Често срещано явление е мъже, които на външен вид не са нищо особено, но се държат уверено, да имат по-голям успех с жените от други с по-привлекателни черти. И сега за това има обяснение.

Изследване, публикувано в Psychological Science, потвърди, че при запознанствата между хетеросексуални двойки мъжете, чийто външен вид е далеч от стандартите за красота, но които са по-уверени с жените, имат повече успех от мъжете, които са много по-привлекателни физически.

Проучването изследвало 96 мъже и 103 жени, които участвали в среща за бързи запознанства, в която всеки участник прекарвал по три минути в разговор с друг участник. Резултати показали, че мъжете, убедени, че са по-привлекателни, отколкото са в действителност, били и сметнати за привлекателни от жените.“ И тази увереност е била ключова за успеха в запознанствата.

В допълнение, проучването показало, че мъжете, които са по-малко загрижени за външния си вид са по-успешни, и според данни от друго изследване, отглеждат по-успешни деца.

И така, вече знаем няколко неща за най-желаните мъже: те са добросърдечни, но също така загадъчни, може да не са красавци, но пращят от самоувереност – и се обличат в червено.
 
Източник: Bright Side