Според скорошно проучване на „Галъп интернешънъл” близо 60% от човечеството се състои от самотници. Въпреки хилядите възможности, които предоставят интернет за запознанства. Най-често взаимоотношенията между двамата прекъсват след третата среща. На какво се дължи това и кои са типовете хора, които най-малко се харесват?

1. Маминото синче

Представете си да излизате с мъж, на когото майка му му е избрала ризата, праща му всяка седмица храна, пере го, идва да му чисти и да му подрежда гардероба и държи да му се обади всеки път когато се прибере. Вярно е, че майчината любов е най-хубавото нещо на света, но съгласете се, че не е никак романтично мъж на 35 да живее още с родителите си или да звъни на майка си, за да я пита в кой ресторант да заведе приятелката си например. Още повече ако е пред нея.

2. Запалянкото

„Не мога да дойде у вас сега, ще ходя на мач!” – чуете ли тези думи, значи си имате работа със заклет запалянко, който винаги ще поставя хобито си и интересите си пред вас. По-добре не възлагайте големи очаквания на тази връзка и я прекратете възможно най-скоро. Този човек ще дава винаги приоритет на заниманията с приятели, които най-вероятно също нямат семейства, и ще ви оставя често сама.

3. Скулпторът

Този човек разполага мислено с бяло платно, на което иска да нарисува идеалния партньор. Това означава, че вие ще бъдете само суровият щрих. Пригответе се да поискат от вас коренна промяна – от външния вид до навиците и поведението. Нищо чудно да ви накарат да си смените и образованието и/или професията. Няма как да просъществува връзка с подобен тип човек, който не умее да възприема другия като реалност, а като някакъв проект на мечтите си, който се нуждае от основен ремонт.

4. Шегобиецът

Този тип човек с радост ще ви разкаже всички вицове, които знае; забавни случки, на които е бил свидетел или за които е чул, но няма да е склонен да живее в реалността тук и сега. Трудно ще намерите общ език с подобен човек. Той не умее да поема отговорност, няма реална представа за нещата, неспособен е да говори за проблемите, още по-малко да търси решението им. А животът не е безкраен анекдот.

5. Непреживелият бившата

„Скъсахме с гаджето, решихме да си дадем малко почивка!”, чувате вие, докато мъжът, с когото сте били на среща, ви отваря вратата към дома си и вие виждате дамски пантофи до вратата, дамско палто на закачалката и т.н. Нищо чудно, че цяла вечер е говорил за „бившата” си. Тук нещата или не са приключили, или си имате работа с човек, който е вманиачен по миналото, неспособен да преодолява трудностите и да продължава напред.

6. Прахосникът

Прахосникът ще ви покани на най-скъпия ресторант, ще поръча най-скъпото ястие в менюто и най-отлежалото вино. Накрая обаче ще ви предложи да си разделите сметката или ще ви поиска назаем 50 лв. Жената прахосница от своя страна най-вероятно живее в заеми, склонна е да похарчи всичките си пари за последния модел телефон или скъпо кожено палто. Връзката с такива хора е обречена, защото те не са способни да поемат отговорност, неразумни са и емоционални незрели.