Жените обичат да говорят. Мъжете не обичат да слушат – ето го проблема на всяка връзка. Оттук могат да възникнат най-различни ситуации – преминаване към бурен скандал, мълчаливо разминаване в продължение на часове или дори дни и какво ли още не. Хората дават луди пари за брачни консултанти и психоаналитици, когато проблемът обикновено е банален. И лесно решим, стига да се научим на търпение един към друг.

Да видим какви са нуждите на мъжа и жената в една връзка.

Жените би трябвало да разбират, че мъжете не използват много думи, когато разказват нещо; че невинаги се сещат да споделят подробности, защото техният мозък не ги възприема като нещо важно. Когато мъжът забрави годишнината, това не означава, че не ви обича. Толкова простичко.

Ако мъжът успее да се надвие и да изслуша чувствата на жената, без да се ядоса, без да се изнерви, без да я прекъсне или да я подкани да побърза, той й подарява нещо невероятно. Този дар е най-ценният, който може да й даде, защото по този начин жената се чувства сигурна и спокойна да разкрие себе си. Колкото повече разкрива себе си, толкова по-разбирана, закриляна и обичана се чувства. Това пък от своя страна я насърчава да дари мъжа с доверието, търпението, възхищението, одобрението, окуражаването и любовта, от които се нуждае той.

Излиза, че всичко в една връзка е като бумеранг – каквото дадеш, това и ще получиш.

Цветелина Велчева