Никоя връзка не е идеална. В момента, в който фазата на първата влюбеност свърши и започне монотонното всекидневие, мнозина имат чувството, че отношенията им вече не са толкова вълнуващи – и може би дори точно затова напускат партньора си. Но само защото се карате повече, скучаете по-често заедно или присъствието на другия ви нервира, далеч не означава, че трябва да се откажете от любовта си. Може би връзката ви е приключила, понеже в този момент вие или вашият партньор е бил недоволен от себе си? Но наистина ли другият е виновен за това? Много често проектираме собственото си неудовлетворение върху други хора. И може би партньорството ви не е било същинският проблем.

Чувствате се непълноценни след раздялата? Улавяте се, че постоянно си припомняте хубавите мигове? Ако поддържате добри отношения помежду си и чувствата ви още са живи – въпреки евентуалните грешки, злоупотреби с доверието или кавги, - трябва да проведете открит разговор. И може би да дадете още един шанс на любовта си. Защото в края на краищата всеки греши понякога.

    Често прекратяваме връзката или слагаме край на партньорството, защо сме на мнение, че са престанали да ни ценят. Всичко, което правим, се приема за даденост и минава незабелязано. Но понякога точно в това е проблемът: очакваме признание, а най-вече при дългогодишните връзки то често липсва. Ако това е била основната причина да скъсате, трябва да се опитате да преосмислите недоволството си – защото по този начин е възможно да съживите връзката. Не се ли е изчерпала любовта ви, трябва да разговаряте честно и да си изясните отношенията.