Поръчвали ли сте повече храна в ресторант, отколкото сте възнамерявали първоначално? Съществуват фактори, които ни карат да ядем повече.

Такъв фактор е теглото на онези, с които похапваш или са край теб, когато ядеш. Изследване на учени от Корнелския университет установи, че видът на тялото на човека, с когото се храниш, може да повлияе върху количеството храна, което си сервираш и ще изядеш, съобщи Сайънс дейли.

Резултатите показали, че е по-вероятно да си сервираш и да консумираш повече нездравословни храни и по-малко здравословни храни, когато ядеш заедно с човек с наднормено тегло. Получените резултати подкрепят теорията, че когато ядеш заедно с човек с наднормено тегло, е по-малко вероятно да се придържаш към здравословно хранене.

"Те подчертават значението на предварителния избор на ястие, преди да си влязъл в ресторанта. Ако влезеш в ресторант и знаеш какво ще поръчаш, е по-малко вероятно да си повлиян негативно от всичко, което те кара да ядеш повече", заяви ръководителят на изследването експертът по психология Мицуру Шимизу от Южноилинойския университет в Едуардсвил.