Ако си мислите, че соковете, дори да пише „100 процента натурално“ са безвредни, лъжете се. Прясно изцедените сокове също не са особено полезни, заради високото количество захар, което остава, и много полезни вещества, които се унищожават при изстискването на плода. Освен това е важно да се консумират скоро след като са изстискани.

Водата сама по себе си остава най-полезната течност. Но тук ще поговорим за още едно чудо на природата, което освен това е толкова лесно да си приготвим и да консумираме всеки ден – водата с лимон.

Ето какво ще стане с тялото ни, ако всеки ден пием вода с лимон:

1. Ще се ускори метаболизмът ни.

Водата с лимон подобрява храносмилането и ускорява метаболитните процеси. Особено полезно е да пиете сутрин на гладно една топла чаша вода с лимон. През деня също можете да си приготвяте по време на хранене или между храненията чаша вода с лимон. Не прекалявайте обаче с количествата, защото лимонът е доста кисел и съществува опасност да увреди емайла на зъбите.

2. Ще се укрепи имунната система.

Лимонът изчиства черния дроб, като му помага да се освободи от токсините. Прочиства кръвта, кръвоносните съдове и артериите. Лимонът е мощен антиоксидант, който предпазва организма от свободните радикали и подпомага работата на имунната система. Помага на организма да се справи с вирусите. Лимоните са с високо съдържание на витамин С, което е чудесно за борба с настинки. Витамин С увеличава производството на бели кръвни клетки.

3. Ще се подобри състоянието на кожата ни.

Лимоните подпомагат производството на колаген -  жизненоважен протеин, който е част от съединителната тъкан, необходим за заздравяването на рани. Да не забравяме, че съдържат витамин С, а в комбинация с топла вода помага за намаляване на бръчките и петната по кожата. Лимоновата вода пречиства токсините от кръвта, което прави кожата гладка и чиста. Интересно  е да се отбележи, че лимоновата вода може да се прилага и директно върху белези, за да помогне за заличаването им.