Докато сте съсредоточени в разходите по пътя, хотела, храната, забравяте, че многобройните плажни принадлежности се отразяват доста сериозно на джоба ви, но някак минават „между капките“. Особено ако имате и деца, разхищението става пълно.

Предлагаме ви няколко съвета, с които бихте могли да спестите малко средства от плажните аксесоари:

1. Пазарувайте предварително

Ако предварително купите каквото имате нужда и не се презапасявате, имате голям шанс да спестите пари. Всички плажни принадлежности могат да се набавят и от самия курорт, но на много по-висока цена. Понякога хората си казват, че няма да си пълнят колата с излишни неща и направо на място ще купят каквото им трябва, само че забравят за солената надценка. Това се отнася най-вече за някои по-скъпи продукти като бански костюми, слънчеви очила, шапки и аксесоари за носене.

2. Едно плажно мляко

Не купувайте за всеки член на семейството отделно плажно масло. Децата, разбира се трябва да бъдат с отделно, защото за тях има други изисквания с много висок слънцезащитен фактор (най-малко 30). Нищо не пречи и възрастните да ползват слънцезащитния крем на децата. Или пък си вземете едно плажно мляко и го ползвайте всички възрастни. Със сигурност от всяка ваканция се прибирате с наченати, но не и изразходвани тубички плажно мляко. Казвате си, че ще ги ползвате догодина, но вероятно ги хвърляте и накрая купувате нови.

3. Малки разфасовки на козметичните продукти

Едва ли разчитате на хотелските козметични продукти. Най-вероятно си носите свои. И се започва: шампоан, балсам, четки за зъби, паста за зъби, душ гелове, пяна за бръснене, самобръсначки и т.н.

Помислете дали не можете да си вземете унисекс шампоан и душ гел. Това със сигурност ще облекчи разходите ви. И най-важното – потърсете козметични продукти в малки размери. В много магазини се предлага козметика в мини туристически опаковки – от споменатите шампоан и балсам, през паста за зъби, та до рол-он дезедоранти.

4. Плажни кърпи

Това е сред най-обемистите неща във вашия багаж. Вече има решение: вземете си кърпи от микрофибър или лен, чийто сгънат обем е пъти по-малък от този на хавлиените.

5. Аптечка

Сиропи, хапчета, кутии, опаковки… Тук наистина не е нужно да се изхвърляте. Аптеки има навсякъде. Вземете само най-необходимото. А за да спестите място, извадете блистерите от кутийките и дори отрежете от тях с ножичка само колкото смятате, че може да ви потрябва.