Как датчаните обсъждат секса със своите деца и какво можем да научим от тях

12 декември 2016 г., 18:48
5052

Илюстрация: Guliver / iStock

Датчаните говорят съвсем откровено с децата си на тема секс още от ранна възраст. Може би и вие трябва да го направите. Когато децата говорят за телата си, е важно да използват правилните думи. Това ще доведе до „по-позитивна представа за тялото, по-голяма самоувереност и по-добра комуникация между родител и дете“, пише Bored Panda.

Родителите на Сара – потребителка от Reddit – са имигрирали в САЩ от Дания. Днес тя не може да си представи друг начин, по който би могла да научи за секса.

Родителите ми винаги бяха откровени с мен на тази тема – разказва тя в Reddit.

Когато ги попитах откъде идват бебетата, те ми отговориха по възможно най-клиничния и простичък начин, по който можеш да отговориш на малко дете. Извадиха една детска книжка и ми обясниха всичко за пубертета и секса. Дори ми показаха изрисуван пенис в три статия – който всеки момент ще проникне, в средата на проникването и напълно проникващ и еякулиращ.

Попитах родителите си дали те самите правят секс и те отговориха – да, често, но само когато съм заспала или не съм вкъщи.

Според моето скромно мнение една от най-големите грешки на американските родители е, че не говорят открито за секса.

Изгубих девствеността си в собственото си легло – с предварителното знание на родителите ми.

Днес доближавам 30-те. Нямам съпруг или деца. Но когато стана майка, се надявам да ги отгледам по същия начин, по който и аз самата съм била отгледана.

Сега, когато се замислям за миналото, не мога да си представя как щяха да седят нещата, ако трябваше да изгубя девствеността си тайно – без съвет от родителите си или без да знам какво да очаквам.

И в САЩ вече започват да черпят вдъхновение от тази тактика. Първоначално Джесика Александър е шокирана, когато научава за първи път, че съпругът й чете датска книжка за секса на дъщеря им. Скоро обаче си променя мнението. Тя е съавтор на The Danish Way of Parenting: A Guide to Raising the Happiest Kids in the World.

Кой според вас е най-добрият обясниш на децата си всичко, свързано със секса?

Коментари