И вие ли сте от хората, които нарочно си навиват будилника с един час по-рано и въпреки това толкова често натискат снууз бутона, че накрая въпреки всичко закъсняват за работа? Снууз бутонът несъмнено е дяволско изобретение. Толкова е примамлив и същевременно толкова вреден. Защото дременето никак не е здравословно. По-добре е след звъна на будилника веднага да се надигнете от леглото. Но как по-лесно да се разсъните? Може би ще ви помогнат следните 3 съвета:

1. Преместете будилника по-далече

Първият съвет е и най-подлият. Точно това най-много не ни се иска: да станем! Но се налага. Ето защо ако не можете да достигнете будилника, ще се принудите да се надигнете, за да се спасите от дразнещите му звуци. Така ще съживите кръвообращението си и ще се разсъните достатъчно, за да не се мушнете обратно под завивките.

2. Набавете си будилник с естествена светлина

Още по-ефикасен е будилникът с естествена светлина. Няма по надеждно средство за събуждане от светлината. Този будилник симулира слънчевия изгрев със скорост, определена от вас. Може да изберете дали искате да се събудите, огрени от най-ярката дневна светлина, или да се разсъмне постепенно. Така или иначе, едва ли ще ви хрумне да се обърнете на другата страна и да продължите да спите.

3. Изпийте чаша вода

Пресушете приготвената от предишната вечер чаша още преди да сте станали, направо в леглото. Това не само е здравословно, но ще ви помогне да се разсъните, защото водата стимулира храносмилането директно и по този начин дава тласък на кръвообращението. Има още много причини да изпивате чаша вода веднага след събуждането.