Кой обича сутрините? Сигурно съществуват и такива хора, но са рядка порода. Да се събудиш с усмивка, един час преди времето за ставане, да си вземеш на спокойствие душ, да изпиеш кафето си на терасата, да направиш някое и друго упражнение, да прегледаш пресета… Ако не ви стига времето за нито едно от тези неща, няма страшно. Не сте единствени.

Вижте как бихте могли да ставате непосредствено преди времето ви за излизане – точно 10 минути. Когато се случи да се успите, не ви ли е чудно как свършвате за отрицателно време почти същите неща, за които иначе не ви стига и един час? Е, вярно, че понякога може да се наложи да донахлузите пуловера си на бегом по стълбите или в колата, но все пак…

Ако си искате заветните осем часа сън, можете да превърнете съветите по-долу в своя рутина. Когато разкажете на колегите си, със сигурност ще проявят интерес как го постигате. От вас зависи дали да издадете тайната си.

Първа минута: Ставане от леглото и минаване през тоалетната

Втора минута: Миене на зъби

Трета минута: Все още миене на зъби

Четвърта минута: Миене на лице

Пета минута: Ресане на коса и обличане

Шеста минута: Все още обличане

Седма минута: Оправяне на леглото

Осма минута: Обуване

Девета минута: Взимане на работната чанта и обяда (приготвен от снощи)

Десета минута: Изгасване на лампите, грабване на ключовете, излизане за работа

Вероятно забелязахте, че този модел си има своите недостатъци, които се дължат на компромисите, които се налага да направите. Например липсват онези 20 минути, в които дамите се гримират или господата се бръснат. Вземането на душ се пренасочва към вечерното време. Пиенето на кафе се случва на път за работа или в офиса. Същото е положението и със закуската. Все пак не сте очаквали шведска маса за 10 минути, надявам се?

Всичко опира до приоритети и личен избор. Дали предпочитате да сте недоспали, но сити и красиви? Или можете да си позволите да разчитате на естествената си красота, но да се чувствате бодри, свежи благодарение на онези жадувани 8-9 часа сън? И преди да възразите, че е много по-лесно да си легнете по-рано и да станете по-рано, замислете се кога за последен път този план беше осъществен…

Автор: Цветелина Велчева