Повечето служители на компании мислят, че могат да си вършат работата за по-малко от 8 часа дневно. Това показа ново проучване на изследователския център Workforce Institute и фирма Future Workplace, цитирано от Business Insider. 

Проучването е проведено сред 3000 души в Северна Америка, Европа, Австралия и Индия. 45% от участниците в него споделят, че ако работят без да са прекъсвани, биха могли да си вършат работата за по-малко от 5 часа на ден. 

Голямото "Ако не сме прекъсвани" идва от съвременните фактори на разсейване в работния живот, които варират от "да те погълне водовъртежната дупка на Facebook", което да ти отнеме време, до "да седиш в прекалено продължителни срещи, които е трудно да избегнеш". 

При напредъка на автоматизиращите технологии обаче - като автоматичното сортиране на имейли или автоматичното насрочване на конферентни обаждания, и при новите начини на мислене за работата като смените с работа от вкъщи и гъвкавите графици, избягването на работата от 9 до 5 е напълно възможно. 

"Работата е навсякъде, няма вече граници", коментира Дан Шаубъл - изследователски директор във Future Workplace. По думите му работата на хората вече е преди всичко свързана с това, което те изпълняват, не толкова с локацията, където го вършат и времето, което прекарват, вършейки го. Това ще се увеличава като тенденция в идните години. 

Прочетете целия материал на сайта на Мениджър Нюз.