1. Любов

Тези красиви цветя са като разцъфваща любов. Каквато ви липсва. Тъй като сте преживели много разочарования, малко по малко сте изгубили вяра в истинската, пълноценна и споделена любов. Вярвате, че когато човек обича, трябва да има очи само за един човек, да бъде искрен с него, да пази достойнството му и да го уважава. Очаквате същото и от партньора си. не губете надежда. Усмихнете се на живота и ще видите, че и вашият човек е точно зад ъгъла.

2. Време

Толкова сте заети, искате да свършите и още нещо, и още нещо, докато накрая не заспивате уморени след един дълъг и изтощителен ден. Само че къде оставате самите вие? Трябва да отделите време за себе се, да се принудите да си починете, да забавите темпото. Светът ще продължи да съществува и без вашата намеса за няколко часа. Излезте с приятел, разходете се, отидете на театър или на кино, поспете – направете нещо само за себе си и не забравяйте да си изключите телефона.

3. Приятели

Страдате от липсата на приятел – искрен, добронамерен, който да ви мисли доброто винаги. Такъв, който не просто ще е готов да съчувства на болката ви, но ще се зарадва искрено на успеха ви. Познати много, но приятели рядко се срещат. Ако сте намерили такъв в живота си, правете компромиси за дребните неща и не го изпускайте. Ако все още не сте го срещнали, не правете компромиси, а имайте търпение, докато срещнете човка – вашите сърца ще се познаят.

4. Удовлетворяваща работа

Понякога се примирявате, защото имате нужда от работа, дори да не ви е по сърце. Друг път няма възможност за нищо по-добро, но напоследък изпитвате неудовлетворение от професионалната си реализация. Това недоволство започва да се отразява и на самочувствието ви, и на личния ви живот. По-изнервени и раздразнителни сте, понякога си го изкарвате на близките, които нямат вина, но пък те винаги са най-потърпевши. Съветваме ви да не се чувствате виновни за чувствата, които изпитвате, и да поставите на първо място спокойствието и щастието си, а не материалната стабилност.

5. Дом

Мечтаете си за свой собствен дом – уютен, топъл, хармоничен. Истината е, че на първо място ви липсва в буквален план – онова пространство, в което да се разположите и да подредите спомените си и света си. Мечтаете да сте по-независими и самостоятелни и да си имате свое кътче под небето. В този дом да споделяте добро и зло със семейството си, да се радвате на споделените мигове. Сега не е подходящият момент да инвестирате толкова много в имот, но и този момент ще дойде – и не, няма да сте престарели все още, очакват ви много хубави години.

6. Семейство

Липсва ви топлината на семейния уют. Мечтаете да създадете семейство, но все нещо не се получава. Дори когато сте убедени, че сте срещнали любовта, нещо се случва и мечтата се отдалечава. Копнеете да имате деца, да сменяте памперси, да душите бебешки аромат, да създадете свое човече, които да бъде ваше продължение и късче от сърцето ви. Не се отказвайте от мечтите си. Вслушайте се в най-невероятните истории, през които са преминали родителите, ще трябва да вярвате, че ще се случи и на вас.

7. Свобода

Постоянно се чувствате отговорни пред някого за нещо. Пред партньора си, пред децата си, пред приятелите си. Спрете да поставяте чуждите нужди пред своите. Време е да помислите на първо място за себе си и да бъдете дори малко егоисти. Всъщност това не е непременно лошо нещо. По-лошо е, когато загубите идентичността си някъде по пътя около всичките грижи за семейството и работата, която поглъща и последната ви минута свободно време. Светът ще продължи да се движи и без вас. Направете нещо за себе си, отдалечете се от рутината на ежедневието, за да се върнете презаредени при хората, които обичате.

8. Спокойствие

„Спокойствие и само спокойствие!“, е казал Карлсон, който живее на покрива. И е бил прав. Отпуснете душата си, живеете под постоянен стрес и напрежение. Работите до късно, ставате рано, грижите се всички около вас да са добре. Ядосвате се за прекалено много веща, които не можете да промените. Страдате често от безсъние, мислите и премисляте всичко, преживявате и си докарвате още повече стрес. Помислете си само дали това, което ви тревожи в момента, ще има значение след една година. Ако отговорът е „не“, тогава няма смисъл да му отделяте толкова внимание. Животът е кратък. Живейте го с радост.

Цветелина Велчева ©