Невинаги привличате себеподобни или сродни души. Понякога се оказва, че носим много по-голяма отговорност и сме натоварени с по-важно мисия.

Психолозите казват, че привличаме онези, които отчаяно се нуждаят от нас.

Ако сте човек, способен а емпатия, вникващ в чуждите болки, умеещ да лекува чуждите рани, то вие привличате към себе си уязвимите, ранените души, които имат нужда да бъдат излекувани.

Хората емпати са хора интроверти и фини души. Те трябва да са в хармония със себе си, за да могат да дадат хармония и на другите. Способни са да се самоанализират. А такива хора притежават търпение и спокойствие и съответно вдъхват спокойствие у другите. Търпението и спокойствието липсват на повечето хора, затова несъзнателно го търсят у другите.

Някои психолози смятат, че хората се делят на два типа: лечители и нуждаещи се от лечение.

Първият тип са вдъхващите спокойствие, носещите светлина и надежда. Те са винаги готови да видят добрата страна на нещата, да подадат ръка на човек в нужда, да окуражат и да вдъхнат вяра.

Вторият тип са нуждаещите се от светлина и надежда. Те обикновено търсят компанията на светли личности. Прикрепват се към човек, който е ведър по характер, обича да се шегува и вдъхва спокойствие.

А вие от кой тип сте?

Цветелина Велчева