Ходите ли на срещи, уговорени онлайн? Трябва да благодарите на този човек

23 юни 2016 г., 14:55
574

снимка:  michaeljung / Shutterstock

В началото на 90-те години Андрю Конру е студент, който работи върху развитието на интернет технологиите в Университета в Станфорд. Той няма време да ходи по барове и клубове, за да се среща с момичета, пише Neatorama.

Вместо това си пробва късмета с лични обяви във вестници и видео запознанства (в дните на VHS), но намира тези начини за бавни и скъпи. Затова изобретява сайта за онлайн запознанства. Конру основава първия онлайн сайт за запознанства, Web Personals през 1993 г. когато е основан и Match.com. Но сайтът на Конру започва да функционира през 1994 г., една година преди Match.com да премине онлайн. Той също предлага услуга, която създава уеб сайтове. Конру продава Web Personals и стартира FriendFinder, която се разраства в конгломерат от сайтове за запознанства и връзки. Дали притежанието на тези фирми му е помогнало в личен план?

Конру ползва услугите за онлайн запознанства в продължение на 20 години и никога не се е женил. “Когато си на 20 години можеш да излизаш на много повече срещи, отколкото когато си на 40”, казва той. “Младежите искат само бързи свалка. Любовният живот е много по-динамичен, когато си на 40 или 50 години”.

На профила на Конру в AdultFriendFinder, пише, че колекционира филмови плакати и че е правил тройка. "Повече от една", добавя той. "Щастлив съм, че имах възможността да водя пълноценен живот. Чувствам се комфортно във всички видове сексуални преживявания”.
Конру е стигнал да извода, че традиционният семеен живот с жена и деца вероятно не е неговата съдба.”Въпреки усилията ми все още съм самотен, това е иронията”, споделя той.

Ключови думи:
Коментари