Никога не съм си представяла, че ще търся запознанства онлайн. Не и преди да се разделя със съпруга си.

На 40+ почти съм забравила какво трябва да прави човек по срещи -  как трябва да се облече, как трябва да се държи. Чувствам се като ученичка.  Дори само мисълта, че някой ще ме преценява и може би съди с какви обувки съм, с каква прическа съм, честно казано направо ме плаши и отблъсква.  Но като отчаяна и сама 40-годишна жена, предприех първата стъпка – направих си профил онлайн.

Първите няколко месеца бяха обезкуражителни и ужасяващи. Постепенно обаче се научих, че не всички сайтове са еднакви, че не всеки е искрен в това, което ти казва – а всичко става още по-сложно, когато стане ясно, че си жена на 40+ години. Освен това си имах своите изисквания – най-малкото категорично не желаех да се срещам с мъже, които все още живеят с майките си. Повтарях си, че съм пълноценна, умна и достойна за уважение жена, която знае какво иска, която има своето място в света.

Най-важното, което трябва да знаете, е, че не бива да лъжете за възрастта си. Най-малкото защото отсреща вероятно ще ви се лепне или някой тийнейджър, или някой, който също е вероятно да лъже за възрастта си, и накрая да се окажете на среща с човек над 60.

Когато кажете реалната си възраст, мъжете могат да преценят дали имат какво да предложат. Умните от тях ще разбират добре, че жената на 40 знае какво иска от живота, има професия, финансово независима е(най-вероятно) и определено биха се запитали какво могат да предложат, преди да се впускат в безсмислени флиртове. Освен това жената на тази възраст не обича да си губи времето.

Срещите с непознати подмладяват. Всяка среща ви вдъхновява да показвате най-доброто от себе си – не само от външността си, но и от характера си. Всъщност можете сами да се преоткриете или да научите нещо ново за себе си, което не сте подозирали, че носите.

На 40 животът не свършва, а може да започне по най-хубав и вълшебен начин.

Повярвайте в своята приказка и се борете за нея!

Лична история