В тази поза любовната игра може да завърши фатално най-вече за мъжете. Над 50 на сто от всички фрактури на пениса се случват именно при нея.

Когато дните стават все по-къси и по-студени, плътското желание расте и горещите занимания за двама зачестяват. Но преди да се впуснете в секс маратона, трябва да знаете някои неща – например това, че някои пози крият известни клопки и рискове.  Една от тях е т.нар. „обратна ездачка“ или „обърната каубойка“, която е много разпространена сред хетеросексуалните двойки.

Обърнатата каубойка: какво представлява тази рискова поза?

Както се досещате от името, при тази поза жената е възседнала пениса на мъжа с лице към краката му, а той лежи по гръб. Докато движи ритмично таза си, за по-голяма стабилност жената може да опре ръцете си в бедрата или коленете му.

Дотук добре. Къде всъщност се крие рискът при тази секс поза, която минава за най-опасната в света? Може да стане така, че по време на акта членът да се изплъзне от влагалището  и ако жената не забележи навреме прекъсването, възможно е да го нарани при движението на таза си. И е много вероятно пенисът да се „счупи“.

Ето какво се случва при фрактура на пениса

Както обяснява английският хирург д-р Карън Радж, 50 процента от всички фрактури на пениса са вследствие тъкмо на обратната ездачка. Макар че „фрактура“ не е точното понятие за описание на тази травма, тъй като този орган няма кости. По-скоро става дума за разкъсване на тъканта, която отговаря за ерекцията, а именно tunica albuginea.

Обикновено за това разкъсване известява силно изпукване. След това пенисът бързо се подува и се оцветява във виолетово като при кръвоизлив. В този момент мъжкото достойнство наистина прилича на патладжан – един от най-често срещаните емотикони за секс.

И става още по-неприятно: за да се излекува разкъсването на tunica albuginea, се налага операция. В противен случай мъжът занапред може да изпитва проблеми с ерекцията или дори половият му орган да остане завинаги изкривен. Състоянието е поправимо, ако се потърси навреме лекарска помощ.

Източник: InsideHook