Ехооо, мъже, от името на всички жени, където и да са, искам да ви кажа за тайната на съблазняването, която ще ни накара да се разтопим в ръцете ви. Знам, че сте чували за основното - листа от рози, шампанско, ягоди, вана с много пяна, копринено бельо (или каквото друго там смятате за основно) - но НЕ Е това.

Разбира се, тези неща са страхотни, но ако наистина искате от нас да се раздадем, това означава, че трябва да бъде мръсно и на колене.

Искаме да изчистите заради нас. Буквално. Вземете дезинфектанта. Напълнете кофата с балончета. Изтискайте този парцал и бъдете готови да се изцапате, защото нищо не ни разгорещява повече от мъжки ръце, които знаят какво правят.

Обичаме начина, по който хващате дръжката на парцала и бършете с него бавно напред-назад. Не е миризмата на автършейфа ви, който прави нещата толкова приятни, а тази на омекотител за пране, която се носи от ръцете ви. Ооо, дааа, не спирайте - търкайте това петно с малки кръгообразни движения, защото ще видите голям зор, докато го премахнете.

Толкова е вълнуващо да ви виждаме долу... на пода. За да изчегъртате дъвката, която децата са залепили. И, като стана дума за деца, какво ще кажете, да ги изкъпете във ваната.

След това да подсушите водата, която са изплискали, да измиете пяната и да прострете кърпите. Всичко това едно след друго изглежда толкова секси.

Въпросът е, че домакинската работа не е толкова лесна, колкото я правим да изглежда. Като всички човешки същества и ние оперираме с определени лимитирани запаси от енергия. И когато използваме тази енергия за миене, търкане, безкрайно подреждане - да не говорим за екстри като пране и простиране - имаме много малко останала от нея.

Затова се хвърляме в леглото на края на деня, носейки огромни пижами и раздърпани тенски, вместо секси бельо. Може би има някаква дума, която започва със "с" и се върти в главата ни, когато я положим на възглавницата, но след правенето на всичко това тя определено не е "секс".

Но, когато ни помогнете с всичко изброено, се случва магия. Разбира се, това си има и практично обяснение - нещата се вършат по-бързо и стресът е по-малко. Но по-важното е, че вашето желание да споделите домакинските задължения изпраща важно съобщение.

То казва: "Разбирам колко много си свършила и искам да ти помогна." Спокойно може да вербализирате колко много сме свършили - това звучи сладко - но действията говорят по-силно от думите. И този вид действия, скъпи мъже, е най-бързият път към онези действия, за които мечтаете.

Знаете ли какво искаме в леглото? Чисти чаршафи, които не трябва да перем сами, и време да им се насладим - с вас, онези, които са ги изпрали.

И, ако искате да стане наистина откачено - оправете и останалото пране.

Текст Rita Templeton за scarymommy.com

Новите родители