Всяка жена, колкото и да е модерна и елегантна, допуска почти всеки ден една или повече от тези грешки – и то напълно несъзнателно! Жените обичат модата и въпреки това могат всеки ден да подобрят нещичко във външния си вид! Те са в крак с модата, много от тях са запознати с най-новите тенденции и се радват на богат и разнообразен гардероб. Но независимо колко са вещи, все ще допуснат някоя грешка в стайлинга. Ние ще ви издадем кои са тези грешки и как да ги избегнете.

Типични грешки в облеклото, които допуска и най-голямата модаджийка

1. Зле стояща дреха и неподходящ сутиен

Случвало ли ви се е да си купите от разпродажба някоя дреха, която да ви е или голяма, или малка? В повечето случаи тази покупка се оказва несполучлива, защото дреха, която не стои добре, по правило бие на очи. Ако е прекалено тясна и впита, автоматично ви кара да изглеждате по-пълни, а ако е прекалено голяма, прави фигурата ви по-скоро безформена, отколкото да ви придава желания небрежно-елегантен вид. Затова – долу ръцете от намалени парцалки, които просто не отговарят на размера ви. Нали целта е да се чувстваме удобно и приятно в дрехите си?

Между другото: Неправилно избраният сутиен също е табу! Прекалено малкият сутиен прави фигурата по-пълна, също както прекалено тясната блуза. Бюстът изскача от чашките и отстрани под мишниците се образуват „възглавнички“. Повече от половината жени, а според някои дори 80 на сто, носят грешен номер сутиен. Вече подозирахте, нали? Неправилно избраният сутиен може да причини и здравословни проблеми – например да доведе до силни хронични болки в гърба. Затова: следващия път, когато си купувате сутиен от любимия си магазин за бельо, помолете продавачката да ви измери бюста - ще отнеме само няколко секунди, а вие най-после ще узнаете кой размер носите в момента. Впрочем именно сутиенът е виновникът за следващата грешка...

2. Презрамки на показ

През лятото не можем да минем без сутиени с тънки презрамки или тип бандо. Блузите и роклите с дълбоко изрязано деколте тип Кармен са особено модерни тази година. Но много жени носят отдолу сутиен с презрамки, което разваля целия тоалет! И нека бъдем честни: прозрачните презрамки обикновено изобщо не са толкова невидими. По правило те прекалено много блестят и се открояват силно от кожата.

Защо индустрията е изнамерила сутиените без презрамки? Правилно, защото изглеждат добре и подчертават красиво визията. Междувременно вече има бандо и за жени с размер на чашката С. Ако по някаква причина не можете или не искате да носите такъв модел, слагайте под блузата или роклята с паднали рамене луксозен сутиен с красиви презрамки.

3. Сбирщина от марки

Коя жена не си мечтае за скъпа дизайнерска чанта? Но дамите, за които покупката на луксозни марки не представлява проблем, са склонни да прекаляват. Защото при скъпите маркови дрехи и аксесоари важи правилото: по-малкото е повече! Чанта Louis Vuitton, комбинирана с шал Burberry, ботуши UGG и колан Hermès, е в разрез с изискания вкус. По-добре се спрете на един от тези страхотни артикули и го съчетайте с красиви основни елементи на облеклото.

4. Ластик за коса на китката

И жените, и мъжете обичат дългите коси. Обаче такава грива в ежедневието може здравата да изнерви човек. Затова ластиците са постоянен спътник на дългокосите. Но предимно на китката! Практично, ала не особено красиво. Най-вече защото обикновените ластичета за коса отдавна са заменени с  модерните Invisibobbles във всевъзможни крещящи цветове. Наистина, те не оставят неприятни следи по косата, но нанизани на китката съсипват цялата визия! Който иска да си остави възможността във всеки един момент да върже косата си на опашка, най-добре да държи ластичето в джоба си. Тогава погледът на околните ще се спира на по-съществени елементи от облеклото.

5. Прозиращо долно бельо

Отново изниква темата за бельото, когато става дума за табута. Няма съмнение, че памучните гащички са по-удобни от бикините или прашките. Но за някои тоалети последните са просто задължителни, защото в противен случай бельото се очертава. Прекалено тъмните или с цветни мотиви слипове също прозират, ако дрехата е по-тънка. Затова – когато избирате какво бельо да облечете, непременно се съобразявайте с горната дреха!

Когато роклята, полата или панталоните са бели, не бива да допускате грешката да обувате бяло бельо. Тъй като кожата ни не е бяла, такива слипове ясно се очертават под дрехата. За да не прозира, най-добре е да сложите бельо, което подхожда на тена ви - или с телесен цвят, или нежно розово, или кремаво. Страхотен избор е „безшевното“ бельо. При него няма шевове, което означава, че е невидимо под дрехите, независимо какъв модел е. 

6. Неподходящи чорапи

През лятото това често е проблем: носите къси панталонки и страхотни кецове, но чорапите някак си не подхождат на облеклото. Да нахлузите обувките на бос крак също не върви. Какво да правите? Или обуйте специални чорапи за маратонки, които са абсолютно невидими  в обувките (дори и в тези тип „балерина“!), или изберете набиващи се на очи шарени чорапи, като така ще привличате погледите към краката си, но в добрия смисъл.