Феромон партита са най-новата тенденция в света на запознанствата. Те предоставят възможност на млади мъже и жени буквално да надушат бъдещата си половинка. Вместо да се срещат лице в лице, участниците просто обикалят и душат торби с  дрехи, носени от потенциален партньор. Когато миризмата изглежда “правилна” е време да се запознаят, пише Oddity Central.

Условието за участие е да се съгласите да носите една и съща памучна тениска три нощи поред, без да използвате дезодорант или парфюм. После слагате тениската в номерирана прозрачна найлонова торбичка и я занасяте на указаното място за среща.

Виж още: 16 необикновени факта за човешкото тяло

След това на случаен принцип взимате дрехи, принадлежащи на противоположния пол - розови етикети за жени и син за мъже - докато не намерите миризма, която ви харесва. Снимате се, държейки номерираната торбичка - всички изображения се проектират на стена - и се срещате с лицето на вашите “миризливи” мечти!

Идеята за подобни запознанства  бе представена за първи път в САЩ, но сега се разпространява и в други големи градове по целия свят. Концепцията за намиране на партньор единствено по миризмата му е вдъхновена от експеримент, проведен през 1995 г. от швейцарския учен Клаус Ведекинд.