Забраненото винаги е по-сладко. Това със сигурност е сред водещите причини жените (поне някои) да проявяват интерес към обвързани мъже. Ето кои са останалите причини:

1. Приключение

Някои жени имат нужда от адреналин. Не се задоволяват със следване на правила, търсят нещо ново и вълнуващо. А какво по-вълнуващо от нарушаване на брачния живот и създаване на любовен триъгълник?

2. Материал за съпруг

Колкото и да е странно, жените подсъзнателно си представят, че след като веднъж се е оженил, ще се ожени и втори път. Друг е въпросът защо не мислят, че след като веднъж е изневерил, ще изневери отново.

3. Отворена връзка

Някои жени се страхуват от обвързване и смятат, че след като се захванат с женен мъж, ще останат в ролята на любовници и няма да се иска нищо повече от тях. Не само мъжете, но и жените понякога не търсят обвързване и предпочитат да се насладят на афера без ангажимент.

4. Житейски опит и самочувствие   

Жената си представя, че жененият мъж вече е натрупал житейски опит и увереност, а това е привлекателно.

5. Първият опит като проба

Не е задължително голямата любов да е първият брак. Историята познава безброй случаи, в които човек среща любовта на живота си от втория опит или дори от третия. Вероятно мъжът постепенно разбира ,че е направил грешен избор, и този път е готов на всичко, за да задържи жената до себе си и да намери щастие в семейния живот.