Според проучване, проведено от Direct Lane, дамите ругаят повече на пътя, отколкото мъжете. Изследователи открили, че 48% от жените използват неприлични думи, докато шофират, спрямо 40% от мъжете.

Една трета от представителките на нежния пол заявили, че псуват, когато друг шофьор им пресече пътя, спрямо малко над 25% от мъжете. 

Шофьорите, използващи сателитни навигационни устройства, наблягат най-много на неприличните думи. Устройствата опъват нервите и дразнят водачите, като 55% от хората, които ги използват, псуват, докато са на пътя.

Изследването показва, че младото поколение използва повече ругатни от възрастните. 58% от хората на възраст между 20 и 29 години псуват зад волана спрямо само 15% от хората на възраст между 40 и 49 години.

Изследването, в което участвали 2013 автомобилисти, установило още, че най-много псувни предизвикват преминаването на кръстовище, без да се остави достатъчно разстояние, както и шофьорите, които не дават знак, и които използват мобилния си телефон, докато карат.

Единственото, което дразни мъжете повече от жените, е когато автомобилист използва лентата за изпреварване, без да изпреварва. 15% от представителите на силния пол спрямо 7% от дамите признават, че това ги кара да ругаят.