31 май е един наистина светъл празник - Международният ден на русокоските. Отбелязва се от 2006 г., когато за първи път е връчена наградата "Диамантено токче". Тя се присъжда на талантливи, умни, успешни и модерни блондинки.

Сред естествените блондинки има немалко успешни писателки, учени, телевизионни водещи, журналистки. Един от примерите е Джоан Роулинг, авторката на книгите за Хари Потър. През 2006 г. тя става най-високоплатеният писател в света след Дан Браун.

За антипод на вечната блондинка с малко глуповат имидж на сексбомба и нищо повече - Мерилин Монро, се смята известната холивудска актриса Шарън Стоун. Още на 13 години нейният коефициент за интелигентност е доста над средния - 154, тоест толкова, колкото е бил и на Алберт Айнщайн.

И въпреки всички тези примери за умни и успешни руси жени, вицовете за блондинки - глупавички и любвеобилни - остават едни от най-популярните в целия свят. Но понеже истинската блондинка има чувство за хумор и самоирония, ви предлагаме да се посмеем заедно:

Две блондинки разговарят в кафенето.

- Отслабнала си!

- Да, в работата е страхотен стрес. Не ми дават заплатата, работя от сутрин до късна вечер, шефът само ме дразни и ми вика...

- Ами смени си работата...

- Не мога, трябва да сваля още три килограма.

* * *
 
Блондинка плаче в нощен клуб.

- Аааааа!

- Какво става?!

- Счупих си нокътя!!!

- А защо пищиш така?

- Не мога да си го извадя от носа!!!

 
* * *

 

- Мили, расте ми коремчето. Май съм бременна!

- Дори знам от кого.

- От кого???

- От завода за бонбони и шоколадови изделия!